Airbnb siivous

Monet meistä vuokraavat nykyisin kotiaan Airbnb –palvelun kautta ihmisille. Tämä on hyvä keino lisäansioihin tai kattamaan asumisen kuluja, etenkin jos koti on useamminkin tyhjillään. Vuokraajan tulee huomioida muutamia asioita uuden vierailijan kohdalla ja yksi tärkeimmistä on jättää asunto siistiksi aina uutta vierailijaa varten.airbnb

Airbnb raportoi että kohteet joilla on 5 tähteä siisteydessä saavat 20% enemmän varauksia kuin kohteet joilla on 4 tähteä. Eli siisteyteen kannattaa siis panostaa.

Ohessa pieni muistilista Airbnb vuokraajalle:

Yleinen siisteys

Asunnon tulisi olla yleisilmeeltään siisti ja turhat tavarat kannattaa laittaa varastoon tai kaappeihin. Lattioiden imurointi ja nihkeäpyyhintä sekä pölyjen pyyhkiminen tasopinnoilta on hyvä tapa aloittaa siivous. Kylpyhuoneessa ja wc:ssä on hyvä pyyhkiä sormenjäljet ja vesiroiskeet peileistä, lavuaarista, pöntöstä, hanoista, suihkuista sekä roskapöntöistä. Myös pölyt ja karvat tulisi pyyhkiä pois kaikilta pinnoilta. Katso, että vessapaperia on saatavilla tarpeeksi ja laita paperitelineeseen uusi rulla. Keittiön työtasot kannattaa pitää tyhjänä turhista tavaroista ja kodinkoneista, tyhjennä jääkaappi ja pakastin ylimääräisistä ruuista, katso myös että uuni, liesi ja mikroaaltouuni ovat puhtaita. Jääkaapista tulisi löytyä aina pari pulloa juomavettä ja kahvimaidosta ja aamiaistarpeista saa aina lisäpisteitä etenkin jos vieras saapuu myöhään yöllä eikä ehdi käydä kaupassa.

Puhtaat lakanat ja pyyhkeet

Vieraasi tulevat viettämään suurimman osan ajastaan asunnossasi nukkuen, joten liinavaatteet ja pyyhkeet ovat kohde, jossa ei kannata säästellä. Niistä huomaa heti, jos ne eivät ole puhtaita ja haisevat. Suosittelemme vuokraajia käyttämään puhtaan valkoisia lakanoita ja pyyhkeitä, näin asukas voi olla varma, että ne ovat puhtaita.

Säilytystila

Varmista, että vieraillasi on tilaa purkaa ja säilyttää matkalaukkunsa ja tavaransa. Asunnosta tulisi löytyä sekä laatikkotilaa että roikutustilaa. Näin vieraat saavat säilytettyä vaatteensa ja tavaransa mukavasti ja siististi poissa silmistä.

Extrat

Sinulle pienikin teko voi merkitä paljon vieraallesi. Aamiaistarvikkeet tai teelajitelma keittiössä, kaupungin turistiopas tai kartta, laaja DVD-valikoima tai muu vastaava kädenojennus saa takuulla hymyn vieraasi huulille ja tämä myös yleensä näkyy arvosteluissa.

airbnb_logoAirbnb vuokraajalle kyselyihin vastailu, kalenterin ylläpito, vieraiden päästäminen kohteeseen, avainten toimitus ja nouto sekä asunnon siivous voivat viedä yllättävän paljon aikaa. Kannattaakin harkita tästä osan ulkoistamista, kuten esimerkiksi avainten hallinnan ja siivouksen osalta.

Jos haluat ilmaisen arvion siivouksesta tai keskustella muista tavoista, joilla voimme helpottaa kotisi vuokraamista, ota ihmeessä yhteyttä. Voimme olla avuksi asunnon siivouksessa, puhtaiden tilavaatteiden ja pyyhkeiden toimittamisessa sekä avainten noudossa ja toimituksessa. Voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella TÄÄLTÄ tai suoraan sähköpostilla info@siistiksi.fi tai puhelimitse 044 772 7700.

HALUATKO ILMAISEN ARVION AIRBNB KOHTEESI SIIVOUKSESTA?

TILAA ILMAINEN ARVIO