Pesun ajoitus

Pitkän talven jälkeen on aika päästää valo sisään ja puhdistaa likaantuneet ikkunat kesää varten.  Puhtaat ikkunat lisäävät asunnon viihtyvyyttä ja auringonvalo pääsee paremmin sisälle. Ikkunat pysyvät hyväkuntoisina, kun ne pesee keväällä sekä syksyllä. Ikkunoiden pesu kannattaa ajoittaa niin, että kadut ovat puhdistettu eikä ilmassa leijaileva pöly pääse likaamaan niitä uudestaan.

Ikkunoiden peseminen

Ikkunanpesuun tarvitset kumilastan, siivousliinoja tai ikkunapesurin ja vesiastian. Halutessasi voit pyyhkiä ikkunat etikan ja veden sekoituksella ennen pesua. Näin varmistat ikkunoiden kirkkauden pesun jälkeen.Ikkunan karmit on suositeltavaa pestä ensimmäiksesi, koska ne ovat yleensä likaisimmat ja saattavat liata siivousliinan tai ikkunapesurin. Ikkunoiden peseminen kannattaa aloittaa sisätiloista, koska yleensä uloimmat ikkunat ovat likaisimmat. Kastele siivousliina tai ikkunapesuri ja pese ikkuna. Muista vaihtaa vesi riittävän usein äläkä vaahdota pesuainetta (älä käytä saippuaa, koska se on vaikea huuhtoa pois). Perinteinen Fairy sopii loistavasti ikkunoiden pesemiseen. Jos ikkunat ovat todella likaiset, voit lorauttaa pesuveden sekaan tilkan ammoniakkia ja etikkaa. Pesuvesi poistetaan lastalla yhdensuuntaisin vedoin. Lasta pitää kuivata jokaisen vedon välissä liinalla.

Ikkunan reunat ja nurkat voidaan kuivata pehmeällä ja kuivalla mikrokuituliinalla erikseen. Lattialle voi levittää esimerkiksi pyyhkeen, jos vettä valuu sinne asti. Vaikeat tahrat  ja mahdolliset liimajäljet tai maaliroiskeet voi raaputtaa pois ikkunoihin suunnitellulla terällä, jonka voi hankkia rautakaupasta. Ns. handyn pitää olla rosteria, jotta se ei naarmuta ikkunaa. Pölyiset kaihtimet voidaan imuroida puhtaiksi tai ne voidaan pyyhkiä tähän tarkoitetulla mikrokuituhansikkaalla. Ikkunoiden pesu kannattaa tehdä sillon, kun aurinko ei paista niihin suoraan, koska muuten ne kuivuvat kesken pesun. Muista antaa ikkunoiden kuivua hetki ennen niiden sulkemista, ettei ikkunoiden väliin synny huurua.

Pienempiin kohteisiin voit myös käyttää ikkunanpesulaitetta tai ikkunaimuria, joka imee likaisen veden suoraan säiliöön. Jos peset ikkunat pakkasella, muista lisätä pesuveteen esimerkiksi Sinolia, ettei vesi jäädy ikkunan pintaan. Vältä tikkaiden käyttöä ikkunoiden pesussa. Pitkällä varrella työskentely on paljon turvallisempaa. Älä koskaan puhdista ikkunoita painepesurilla, sillä sen paine saattaa läpäistä tiivisteet ja kosteutta pääsee vääriin paikkoihin. Ikkunoiden pesun yhteydessä kannattaa vaihtaa myös puhtaat verhot.

Jos ikkunanpesu tuntuu liian haastavalle, voit ottaa yhteyden meihin Siistiksi.fi sivuston kautta ja kysyä tarjousta.

 

Siistiksi.fi ei ole vastuussa mahdollisista materiaalivahingoista.