KUINKA KOTITALOUSVÄHENNYS TOIMII?

Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että työn tilaaja voi vähentää verotuksessaan osan kotona teettämänsä työn kustannuksista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kotisiivouksen teettämisestä saa merkittävän osan takaisin valtiolta verovähennyksenä. Vuonna 2021 kotitalousvähennys on 40 % tilatun työn hinnasta.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja sitä voi saada maksimissaan 2 250 euroa vuodessa. Puolisot voivat siis saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 500 euroa vuodessa. Yksi henkilö saa käytettyä koko kotitalousvähennyksen, jos ostaa työtä yritykseltä noin 5 875 eurolla (sisältää ALV 24 %) vuodessa.

Kaikki meiltä ostettavat palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Toimitamme myös sopimusasiakkaillemme aina vuoden vaihteen jälkeen yhteenvedon edellisen vuoden laskutetusta työmäärästä, jolloin verovähennyksen ilmoittaminen on helppoa ja vaivatonta. Lisää tietoa kotitalousvähennyksestä löydät verottajan sivuilta TÄÄLTÄ.

Kotitalousvähennys on haettavissa kotitaloustyöstä, hoivatyöstä, asunnon kunnossapitotyöstä ja esimerkiksi tietotekniikkalaitteiden asennuksesta. Joitakin erityisiä kotona teetettäviä töitä on kuitenki rajattu pois kotitalousvähennyksen piiristä, kuten esimerkiksi pianonviritys. Verohallinnon sivuilta löytyy kattava LISTA suuresta määrästä erilaisia kotitaloustöitä, joihin joko voi tai ei voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Verottajan ohjeellinen lista on hyvin pitkä ja tarkka, mutta käytännössä kotona tehtävästä hoito- ja kunnossapitotöistä vähennyksen yleensä saa.

Kotitalousvähennyksen saamisen ehtona on, että työ teetetään hakijan asunnossa tai hänen vapaa-ajan asunnossaan. Työ voidaan lisäksi teettää kotitalousvähennyksen hakijan vanhempien, isovanhempien, appivanhempien tai edellisten puolisoiden käytössä olevassa asunnossa. Näin esimerkiksi isovanhemmalle maksetusta hoitoavusta voi hakea kotitalousvähennystä, vaikka työtä ei tehdäkään avun maksajan (siis kotitalousvähennystä saavan) henkilön omassa kodissa.

Kysy lisää kotisiivouksen kotitalousvähennyksestä meiltä numerosta 014 547 1600 tai jätä yhteydenottopyyntö.