Lattiapinnat

Kaikki lattiapinnat voidaan imuroida ja mopata. Varsinkin kivi, muovi ja laattapinnat voidaan pyyhkiä kostealla mopilla, mutta lopuksi pinnat on hyvä kuivata. Täysin märkää moppia kannattaa käyttää vain esimerkiksi kosteiden pesutilojen pintoihin. Lattiapintoja voi myös vahata erilaisilla vahoilla, joita löydät kaupasta. Tarkista vahan pakkauksesta ohjeet ennen käyttöä. Vahaus parantaa lattiapintojen ulkonäköä, sekä ehkäisee likaantumista. Parketin voi imuroida normaalisti, mutta tahrat pitää pyyhkiä pois ainoastaan nihkeällä mopilla tai liinalla. Muista imuroida parketti huolellisesti, ettei pienet kivet naarmuta lattian pintaa mopatessa. Parketti ei saisi olla kostea tai kastua. Parketille on olemassa myös puhdistusaine, jota voidaan käyttää vaikeisiin tahroihin.

Lattioiden puhdistaminen

Aloita lattioiden puhdistaminen poistamalla matot pois edestä. Lattioiden puhdistaminen aloitetaan tietenkin huolellisella imuroinnilla. Nykyään lähes kaikki lattiapinnat kannattaa puhdistaa nihkeällä mopilla/liinalla, koska liika kosteus voi aiheuttaa pinnalle haittaa. Pinta pysyy kauemmin ehjänä, kun puhdistat sen aina ohjeiden mukaisesti. Kaikille pinnoille löytyy omat puhdistusaineet, joita löydät lähes jokaisesta kaupasta. Älä vaahdota puhdistusainetta, kun sekoitat sen veteen. Lattiaa puhdistaessa, varmista ettet paina moppia liian kovaa lattiaa vasten, koska mopin kanta saattaa naarmuttaa pintoja. Puhdistukseen sopii erittäin hyvin myös lasta, jonka ympärille on laitettu kosteahko liina tai pyyhe.

Laminaatti

Laminaatti kannattaa imuroida kerran viikossa ja pestä käytöstä riippuen, mutta vähintään kerran kuussa. Pesu onnistuu hyvin yleispuhdistusaineella ja vedellä. Muista ettei laminaattia saa pestä saippuaa sisältävillä aineilla. Lattiaa voi pyyhkiä nihkeällä mopilla tai lastalla, missä on liina kiinni. Jos pinta jää kosteaksi, kannattaa se kuivata lopuksi. Laminaattia ei saa vahata, eikä kiillottaa.

Parketti

Parketti kannattaa myös imuroida tai lakaista kerran viikossa. Parketin imurointi on tärkeä vaihe ennen sen pesemistä, koska parketille saattaa jäädä pieniä kiviä/roskia, jotka voivat naarmuttaa sitä. Parketin kanssa ei kannata käyttää liikaa vettä, ettei siihen tule kosteusvaurioita. Kostealla mopilla hoidat puhdistuksen tarpeeksi tehokkaasti. Jos parketissa on tahroja jotka eivät lähde vedellä, voit käyttää parketinpuhdistusainetta. Muista lukea aineen ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

Kivi

Kivipinnoissa voi noudattaa samoja ohjeita kuin laminaatissa ja parketissa, mutta kivilattia ei mene vedestä pilalle. Uudet lattiapinnat kannattaa käsitellä suoja-aineella. Muista katsoa ohjeet huolellisesti pakkauksesta ennen käyttöä.

 

 

Siistiksi.fi ei ole vastuussa mahdollisista materiaalivahingoista.