Puhdistus

Kun uuniin kaatuu rasvaa tai muuta likaa, kannattaa se puhdistaa välittömästi.  Jos lian jättää uuniin, se palaa kiinni korkeissa lämpötiloissa ja on vaikea puhdistaa. Uunia ei tarvitse koskaan pestä, jos muistat pyyhkiä tahrat pois heti kun niitä tulee.  Voit välttää uunin likaantumisen tarpeeksi suurilla astioilla, sopivalla lämpötilalla, paistopusseilla sekä käyttämällä leivinpaperia peltien suojana.

Puhdistusohjeet

Uuninpuhdistusaineita on monia ja yleensä niitä voi käyttää suoraan kylmään uuniin. Kannattaa aina tarkistaa aineen sekä uunin ohjeista, miten toimia. Uuninpuhdistusaineissa on yleensä tarkat ohjeet kauan esimerkiksi aineen täytyy antaa vaikuttaa ennen sen pois pesua. Mäntysuopa käy myös, mutta silloin uuni pitää lämmittää 50-70 asteiseksi kunnes Mäntysuopa alkaa kuplia. Sen jälkeen uunin voi pestä ja lopuksi huuhdella Mäntysuopa pois. Uuninpuhdistusaineet haisevat usein pahalle verrattuna Mäntysuopaan, mutta niillä pesu on nopeampaa. Molemmissa aineissa lopputulos on lähes sama ja aineiden kanssa kannattaa aina käyttää kumihanskoja, sekä tietenkin harjaa ja keittiöliinaa.

On myös kolmas keino, jos ei halua käyttää yllämainittuja aineita. Tarvitset vain ruokasoodaa, suolaa ja vettä. Sekoita 2rkl ruokasoodaa,  2rkl suolaa ja 2 rkl vettä yhteen. Tämän jälkeen levitä liuos uuniin ja anna vaikuttaa yön yli. Aamulla voit pyyhkiä uunin puhtaaksi kostealla liinalla.

On hyvä muistaa, että uunia eikä peltejä kannata puhdistaa hankaavilla aineilla tai pesuvälineillä. Jos pinnat naarmuuntuvat, pinttyy lika niihin entistä helpommin.

Lieden puhdistus

Ruuan valmistuksen yhteydessä lentävät roiskeet on helpoin pyyhkiä heti pois, mutta pinttymiä saattaa epähuomiossa kerääntyä. Ohessa muutama vinkki lieden puhdistukseen, joilla pääset jo pitkälle!

Helpoin tapa puhdistaa liesi on ottaa nestemäistä konetiskiainetta ja siivouspyyhe. Tässä ohjeessa ei siis tule käyttää tavallista käsitiskiainetta, vaan nimenomaan konetiskiainetta. Hiero likaista kohtaa ensin kostealla pyyhkeellä ja irroita likaa sen verran kun sitä lähtee. Tämän jälkeen levitä konetiskiainetta likaiselle alueelle ja anna vaikuttaa 15-20 minuutin ajan. Seuraavaksi ota pyyhe ja hiero likaista kohtaa pyörivällä liikkeellä. Lopuksi voit puhdistaa alueen myös kostealla sienellä. Muista huuhdella kaikki pesuaine pois huolellisesti.

 

Siistiksi.fi ei ole vastuussa mahdollisista materiaalivahingoista.